Dashboard | +Follow
Sekian.
Sunday, 29 July 2012 • 07:11 • 0 comments




Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh sahabat sahabat sekalian. Hai semuaaa *lambai tangan*

Hari berlalu sangat pantas kan ? Tup tup , dah dekat dua bulan ateen tinggal blog ni. Haha, dah macam takde idea je ni. Tapi, buat apa buat blog tapi tak update kan ? Okay fine fine, teen hapdet sekaraaaaanggg -.-'

So, sekarang tgh Trial PMR kan ? Hadddo, SPM macam mna ? TRIAL dah dekaaaaat. Dua minggu lagi, tolak berbuka , tolak tidur, tolak apa semua tu, boleh lah tinggal dalam 5 hari. Okay fineee, berdebar sangat . Budak spm lain acano ? Kuikuikui, alaaa korang bijak takpe *____________________* #sedih

Sekarang semua dah boleh cakap already donelah kot. Kot lah kot. Ahaaa, apa aku merepek pun aku taktahu sekarang . Sillabuse pun dah habis dah dekat sekolah , cuma tinggal Biology dengan Physics jeeeeee. Dua tiga empat belas lagi muka surat kottttttt. Kukikui.  Yang lain dah mula dah buat latihan . Baca baca balik apa yang dah belajar. Cuba ingat , kalau tak ingat, pun try buat latihan. Okay , kali ni aku manyak semngat siikit. Ayoyoooo. Nak banggakan mama papa . Nak jugak, nak jugak, nak jugakkkkk. *hentak kaki* Oh ya !  sebelum terlupa, boleh kongsi sikit doa mudah ingat? Nahhh , ini dia.

Sebelum dan selepas study , korang try lah baca doa ni. InsyaAllah lah berkesan. Tapi jangan lupa, doa doa juga, solat jangan tinggal tau. Eheeeeem, kita kan dah besar. Dah nak habis sekolah je pun. Jangan tinggal tau ? Teen sndri pun cuba tambhkan amalan amalan sunat. Moga mndapat keberkatan. Amin Ya Rabbal Alamin. *haiyooo rasa macam ustazah pilihan, siapa berkenan???* Hm, kertas pun bertimbun kat sana sini , dah macam bukit dah tengok. Takpelah , korban sikit. Angah pun bising bilik aku dah macam apa dah sekarang. Takda masa nak kemas, siapa rajin ? *____________* TOLONGG ! 

Hoping kali ni boleh lah kutip banyak A lagi. Nak banggakan Mama Papa . Please please pleaseeee ! Dua tahun lepas aku dah hampakan mamapapa, jadi taknaklah buah pisang berbuah dua kali. Alaaaa, sedihlah pulak. Malu pun ada. Takpelah, mama dah cakap, "Tebus apa yang dah jadi. Buktikan pada semua".  Thanks sbb bagi kepercayaan lagi. Sayang Mamaaaaa :* Trololooo, ahaaa, buat menggedik sini pulak daaaaaaaah. Jangan menyampah dgn aku k ? Kita kan geng .

Okay , kita stop cakap pasal trial. Kisah hidup saya pula k ? Okay . Alhamdulillah aku masih ada insan insan yang sayangkan aku *___________* Perasan sikit, hahahahaaaaaaaaaaaaaaa ! Aku ada kawan kawan yang always ada dengan aku. Kau ada ? Ada kaaaaaaan. Okay, tak buat lawan pun k. Tak k. Nak mention pun , takut ada yang tertinggal. Senang cerita ramai lah.  Salah sorangnya . awaklah kan ? Ololooo, haha. Taaaapi , bila sebut ramai tu, kadang kadang takut juga. Yela, takut ada yang tak terlayan. Bukan apa, tanak ah jadi macam kacang yang lupakan kulit. Alaa, tak best lahkan jadi mcm tu. Jadi, disini ateen nak ambil kesempatan kalau awak rasa diri ni lupakan awak , awak saya minta maaf okay ? Sumpah demi Allah ,  takde niat macam tu. Kita masih berkawan okay? Masihhhhhh. Ahaaa, pasal adik Buya saya pula, saya pun rasa macam diri saya tak berapa cakna pasal dia, dia nak trial pun saya rasa mcam saya bukan kakak yang baik. Maaf yaaa adik, kateen sibuk sekarang. Bukan sengaja. Lpas SPM, kita pergi jalan jalan. Nak round satu Malaysia pun kateen sanggup. Kateen di sini akan sentiasa mendoakan kebahagiaan dan kejayaan Ya , InsyaAllah. Ehem,  Boyfriend ? Teman istimewa? Tak lagi kot buat masa ni. Lekkkkkk luuu, kita belajoooo dulu neh ? Hmm, boleh kata aku bnyak habiskan masa aku sorang kot sekarang. Lebih baik menyendri . Ececehhh , buat sedih pulak dah.


Jaaaadi, sampai sini je okay ? Dah malam dah pun. Need a rest . Bye. Assalamualaikum.






xoxo, Ateenlya
Terima kasih , Adik and Happy Birthday to Lee.
Saturday, 26 May 2012 • 02:11 • 0 comments

Hai .

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh .

“You don't choose your family. They are God's gift to you, as you are to them.”

Ya, saya bersyukur. Alhamdulillah .

Adik : *buka blanket* Kakak, nangis ke ?
Saya : Eh, mana ada. Pergilah , pergilah main kat luar.
Adik : Kakak , janganlah nangis.
Saya : Mana adalah dik. Kakak mna ada nangis, kakak demamlah.
Adik ; *lapkan airmata saya* Kakak janganlah sedih, adik nak main ps dgn kakak.

My Superman <3


Okay, saya terharu . Disaat saya jatuh, masih ada keluarga disisi. Di saat saya memerlukan seseorang , mereka tetap ada. Adik, kakak taktahu nak cakap apa dah. Mungkin kakak bersikap kasar, kakak dah kurang perhatikan adik dua tiga hari ni , kakak ada masalah . Kakak nak minta maaf , tapi kakak maluuu. Hee. takpelah dik. Sekarang, kakak takbuat dah mcm tu. Ini janji kakak.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Happy Birthday to Fazli Smith a.k.a Lee. Kalau orang lain cakap dia kenal mu dari sekolah rendah, aku nak cakap aku kenal mu sebelum kita kenal tadika lagi. ;) Dari kecil , semua bnda mu buat, aku buat . Tadika sama, pergibalik pun sama sama , main sama sama and makan pun sama sama.  Moment aku takboleh lupa, mu menangis sambil pegang tingakap yang kaca tu .Sampaikan tanganmu sendri berdarah sebab nak ikut mama aku balik rumah. Mu tanak pergi tadika. Haha.

And kalau orang cakap mu gemok sekarang , aku nak cakap mu lebih krus dari dlu. Haha. Tahniaaah ler, Jadi, bila dah masing masing dah dewasa sekarang, dah nak habis alam persekolahan dah pun , semuanya berubah. Yelah, kita mana sama jantina, kan ? Lainlah dlu , waktu kecil takde batas pun kita bergaul. Aku nak minta maaf sebab mcm dah salahkan mu hari tu  . Bukan act. Aku cuma dah anggap mcm sibling aku , and bila dah jadi mcm tu, agak terasa lah. Tapi, takpelah. Semua tu dah berlaku. Aku pun dah lupa. Tapi , walaumacam mana pun, aku ada sorang je jiran yang rapat dgn aku selama aku hidup. Seriously. Thanks sebab jadi kawan aku, thanks sebab jadi jiran aku. Susah susah , aku selalu je call mu, kan ? Yelaaa,  Aku mana ada siapa pun --' Okaylah, kenapa aku touching pn aku taktahu. Ahaa. K lah. Selamat Hari Jadi . Semoga dipanjangkan umur, nanti bila dah pindah Terengganu , jangan lupa aku. Heee. Byebye.

xoxo, Ateenlya



Disclaimer

Photobucket
Photobucket
Mood : Non-stable
Status : Tiada manusia yang sempurna.




Taggie Board




[!] IMPORTANT [!]


Back to past